TESY Highlighter

ENERGETSKA UČINKOVITOST
ELEKTRIČNIH BOJLERA

Couple energy tickets


Počevši od 26.9.2015. godine električni bojleri Tesy bit će označeni naljepnicom energetske učinkovitosti u skladu sa novom ErP Regulativom Europske Unije. Energetska naljepnica za kučanske uređaje omogućava korisnicima da budu informirani prije kupnje. Pružaju informaciju p potrošnji električne energije na godišnjoj razini, vrsti uređaja i ostale karakteristike uređaja.

ErP ticket Electric water heater

Crna strelica pokazuje razred energetske učinkovitosti uređaja prema Europskoj regulativi.

Bojane strelice sa slovom prikazuju različite razrede energetske učinkovitosti. Tamno zelena je rezervirana za razred sa najvećom energetskom učinkovitosti, a crvena za najmanju.

Energetska naljepnica je jedna i jedinstvena je za sve članice EU i na neutralnom jeziku. Informacije su prikazane uz pomoć piktograma, koji zamjenjuje tekst na različitim jezicima zemalja članica EU.

ErP ticket Electric water heater with serpentine

Zahvaljujući energertskoj naljepnici, korisnik može odabrati uređaj sa najvećom energetskom efikasnošću i u tom cilju uštedjeti novac za električnu energiju i vodu, i također doprinjeti zaštiti okoliša smanjenjem emisije ugjičnog dioksida i smanjenju potrošnje resursa, kao el. energije i vode.

Osnovni pokazatelji na naljepnici:  
Funkcija grijanja vode. Funkcija grijanja vode.
Opterećenje pri zagrijavanju tople vode.
Funkcija skladištenja tople vode. Funkcija skladištenja tople vode.
Razina buke u decibelima. Razina buke u decibelima.
Gubitak topline u 24 sata. Gubitak topline u 24 sata.
Godišnja potrošnja u kWh. Godišnja potrošnja u kWh.
Stvarna zapremina spremnika vode. Stvarna zapremina spremnika vode.